Το κρύο είναι τσουχτερό αυτόν τον καιρό στο Πόντιακ του Μίσιγκαν. Οι κάτοικοι φορούν ό,τι πιο ζεστό έχουν στην ντουλάπα τους και προσπαθούν να προφυλάξουν τα χέρια τους από το κρύο βάζοντάς τα στις τσέπες. Εκτός αν είναι μαύροι, οπότε αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τους σταματήσει η Αστυνομία διότι η συμπεριφορά τους ταράζει τους περαστικούς.

Μοιάζει σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά. Για του λόγου το αληθές όμως, ο άνθρωπος που το βίωσε, ο Μπράντον ΜακΚιν, βιντεοσκόπησε την εμπειρία του στο κινητό του και την ανέβασε αρχικά στη σελίδα του στο Facebook και στη συνέχεια στο YouTube.

«Περπατούσες… Δημιουργούσες ανησυχία στον κόσμο», ακούγεται να λέει ο λευκός αστυνομικός στον ΜακΚιν όταν εκείνος τον ρωτάει για ποιον λόγο τον σταμάτησε.

«Επειδή περπατούσα;», ξαναρωτάει έκπληκτος ο ΜακΚιν.

«Ναι, είπαν ότι είχες τα χέρια σου στις τσέπες», απαντά ο αστυνομικός, ο οποίος σηκώνει με τη σειρά του το κινητό του για να βιντεοσκοπήσει τον ΜακΚιν.

«Ουάου, δηλαδή το να περπατάς με τα χέρια στις τσέπες δημιουργεί στον κόσμο ανησυχία ώστε να καλέσει την Αστυνομία, ακόμη και όταν έξω χιονίζει;», ξαναρωτάει ο ΜακΚιν.

Ο αστυνομικός επιμένει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Προσπαθεί ωστόσο να δικαιολογηθεί, υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει πολλές ληστείες…

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Ημέρα των Ευχαριστιών, στον απόηχο των ταραχών στο Φέργκιουσον, τις οποίες πυροδότησε η απόφαση να μην απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν.