Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Παναγιώτης Μελάς των ΑΝΕΛ, ο όγδοος που αποχωρεί από την ΚΟ του κόμματος από το 2012.

Ο Παν. Μελάς είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου την περασμένη Κυριακή. Μεσολάβησαν από την άλλη και οινέες καταγγελίες περί χρηματισμού,τις οποίες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής χαρακτήρισε σε δήλωσή του «αισχρότητες», καταγγέλλοντας παράλληλα τη συνάδελφό του Σταυρούλα Ξουλίδου.

Κατά το συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την περασμένη Κυριακή, ο Πάνος Καμμένος είχε πει: «Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι».

Ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος τελικά δεν μίλησε στο συνέδριο, ήταν ο μόνος βουλευτής που δεν σήκωσε το χέρι στην πρόταση να μην ψηφίσει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό. Να δούμε εάν με μια άλλη κυβέρνηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή όχι» είχε δηλώσει ο Παν. Μελάς κατά την έξοδό του από το συνέδριο.

Το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος ο Παν. Μελάς συνέδεσε την ανεξαρτητοποίησή του μετις «αισχρότητες», όπως είπε, περί χρηματισμού του, καταγγέλλοντας ότι όσα ελέχθησαν από τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, ελέχθησαν από σκοπιμότητα και σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο.

«Τα όσα ελέχθησαν περί χρηματισμού μου, όπως έχω τονίσει, είναι αισχρά, βρώμικα και κακοήθη ψεύδη και φυσικά ο άνθρωπος που αναφέρθηκε ότι έστειλε το σχετικό μήνυμα στην κυρία Ξουλίδου μέσω Facebook, μου είναι παντελώς άγνωστος. Ουδέποτε τον είχα συναντήσει, ουδέποτε είχα μιλήσει μαζί του» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μελάς.

«Μου δημιουργείται όμως η απορία, γιατί ελέχθησαν αυτά από τη συνάδελφο κυρία Ξουλίδου σε τηλεοπτική εκπομπή, χωρίς προηγουμένως να με έχει ενημερώσει» προσθέτει και αναρωτιέται αν αυτά ελέχθησαν από σκοπιμότητα, επισημαίνοντας ότι «η ίδια η κα Ξουλίδου ανέφερε ότι διαχειρίστηκε το όλο θέμα, σε συνεννόηση με τον κύριο Καμμένο».

«Το έκαναν αυτό, γιατί είπα ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αν θα ψηφίσω Ναι ή Οχι, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» αναρωτιέται ο βουλευτής και επιμένει ότι θα αποφασίσει για την ψήφο του με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, που σήμερα υποφέρει.

«Προσωπικά, το έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι, πάνω από πρόσωπα, κόμματα και καρέκλες, πρέπει να βάζουμε τον ελληνικό λαό» αναφέρει ο κ. Μελάς και τονίζει ότι η διαχρονική του πορεία δεν έχει καμία σχέση με τις λεχθείσες κακοήθειες και τακτικές και, φυσικά, κατέφυγε, αμέσως μετά τα αναφερόμενα της κυρίας Ξουλίδου, στην κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά, για να γίνει σε βάθος έλεγχος και να αποδοθούν ανάλογες ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Μετά απ΄όλα αυτά πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Κίνημα των ΑΝΕΛ, εκδηλώνοντας την πολιτική αλλά και την προσωπική διαμαρτυρία μου και δυσαρέσκειά μου» καταλήγει στη δήλωσή του ο Παν. Μελάς.

Ερωτηθείς ο βουλευτής από δημοσιογράφο αν θα παρίσταται στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει με αντικείμενο τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά τις δηλώσει της κ. Ξουλίδου, ως μείζον ζήτημα για το προστασία του κοινοβουλευτικού θεσμού, είπε πως αν του ζητηθεί θα παρίσταται ενώ δεν απέκλεισε να ζητήσει και ο ίδιος την παρουσία του στην Επιτροπή.

Οκτώ οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είχαν εκλέξει 20 βουλευτές, ωστόσο, από το κόμμα έχουν αποχωρήσει ή ανεξαρτητοποιηθεί οι Γ.Κουράκος, Κ.Μαρκόπουλος, Γ.Νταβρής, Χρ.Γιαταγάνα, Κ.Γιοβανόπουλος, Β.Καπερνάρος, Τσ.Ιατρίδη και Ρ.Μακρή.