Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε στις 8 το βράδυ της Κυριακής στο Μαρούσι πολωνός συνεργός του Αρμπέρ Μπάκο, ενώ το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε από άντρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού και καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο 31χρονος αλβανός κακοποιός, ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο πυροβόλησε μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μικρολίμανο και τραυμάτισε 15 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων σοβαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος Πολωνός, που οδηγείται τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του Αρμπέρ Μπάκο, η οποία ενέχεται σε σωρεία κακουργημάτων.

Ο ίδιος ο αλβανός κακοποιός ήταν αυτός που υπέδειξε το σημείο όπου είχε πετάξει το όπλο της επίθεσής του στο Μικρολίμανο.

Το καλάσνικοφ βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά, πολύ κοντά στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος

Η έρευνα για τον εντοπισμό του έγινε παρουσία ανδρών της Ασφάλειας Αττικής και της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.