Ο Αστέρας Τρίπολης αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο. Το 2-2 με την Μπεσίκτας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» έδωσε τέλος στις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι, το τελευταίο εφετινό παιχνίδι με την Παρτίζαν στο Βελιγράδι θα έχει τυπική διαδικασία.

Ο Αστέρας χρειαζόταν μόνο νίκη για να πλησιάσει την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς στον ένα βαθμό και να ελπίζει στην τελευταία αγωνιστική, όταν η Μπεσίκτας θα παίξει με την Τότεναμ. Πλέον, με την ισοπαλία η ελληνική ομάδα έφτασε στους πέντε και η Μπεσικτας εννέα, διαφορά που δεν καλύπτεται σε έναν αγώνα.

Οι Αρκάδες προσπάθησαν για τον αιφνιδιασμό στα πρώτα λεπτά κι αν δεν τον πέτυχαν αυτό οφείλεται στην ατυχία τους, καθώς στο 5ο λεπτό το σουτ του Νίκο Φερνάντες κόντραρε, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στο δοκάρι του εμβρόντητου Γκιουνέν, ο οποίος απλά παρακολουθούσε την πορεία της.

Τελικά όμως ήταν η Μπεσίκτας εκείνη που άνοιξε το σκορ, όταν στο 15΄ ο Μπα εκμεταλλεύτηκε την αντίπαλη αμυντική αδράνεια και με εν κινήσει σουτ έκανε το 0-1, ενώ στο 23΄ ήταν ο ίδιος που έχασε σπάνια ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν στην ασίστ του Σαχάν έβαλε άσχημα το πόδι αστοχώντας σχεδόν εξ επαφής!

Η όποια προσπάθεια των γηπεδούχων να ανατρέψουν την κατάσταση στην επανάληψη «έσβησε» με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Γκοϊάν ανέτρεψε τον Σαχάν στην περιοχή και ο Τορέ ευστόχησε από τα 11 μέτρα στο 61΄ για το 0-2. Το παιχνίδι είχε όμως ακόμη συγκινήσεις, καθώς στο 72ο λεπτό σε μακρινή εκτέλεση φάουλ ο Σανκαρέ γύρισε την μπάλα και ο Μπαράλες μείωσε σε 1-2. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Τούρκους, δευτερόλεπτα αργότερα ο Χάτσινσον αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία).

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη έφτασαν στην ισοφάριση με τον Πάρα στο 83΄, όταν στο σουτ του Μπακασέτα η μπάλα κόντραρε στον Αργεντινό και κατέληξε στα δίχτυα του Γκιουνέν αλλά παρά την πίεσή τους στο διάστημα που απέμεινε δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην ανατροπή που θα τους άφηνε «ζωντανούς» στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανουέλ ντε Σόουσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 73΄ Χάτσινσον (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελιάδης, Γκοϊάν – Μότα, Χάτσινσον, Γκιουλούμ, Γκιουνέν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Φερνάντες (77΄ Μπακασέτας), Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (62΄ Ουσέρο), Μάσα, Πάρα, Γιαννιώτας (46΄ Μπαράλες).

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σλάβεν Μπίλιτς): Γκιουνέν, Κουρτουλούς, Φράνκο, Γκιουλούμ, Μότα, Σόσα (72΄ Οζιακούπ), Τορέ (86΄ Ουισάλ), Κάβλακ, Χάτσινσον, Μπα, Σαχάν (64΄ Κογιουνλού).