Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η αγωνιστική απραξία (18 ημέρες), η απουσία του Μακ και η πιθανή υπέρμετρη σιγουριά των ποδοσφαιριστών του μετά το 6-1 της Τούμπας είναι τα τέσσερα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγγελος Αναστασιάδης ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στο Μπορίσοφ, με τον ΠΑΟΚ να συναντά την Ντιναμό Μινσκ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ίδιος ο προπονητής του Δικεφάλου χαρακτήρισε «παιχνίδι δίχως γυρισμό» αυτό της Πέμπτης στη Λευκορωσία. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης κερδίσει την Ντιναμό, ακόμη και να κερδίσει κι η Γκινγκάμπ τη Φιορεντίνα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μέσα στη Γαλλία, ο ΠΑΟΚ θα κρατά την τύχη του στα χέρια του όσον αφορά την 4η συνεχόμενη πρόκρισή του στις «32» του θεσμού, καθώς την τελευταία αγωνιστική στις 11 Δεκεμβρίου υποδέχεται την Γκινγκάμπ στην Τούμπα.

Ο Αναστασιάδης ζήτησε να ταξιδέψει η αποστολή του Δικεφάλου από χθες στη Λευκορωσία προκειμένου να έχουν οι ποδοσφαιριστές του ακόμη μία ημέρα για προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες –χιόνι και θερμοκρασία 5 βαθμοί υπό το μηδέν επικρατούν στην περιοχή.

Η απουσία του Μακ είναι ένα πλήγμα. Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός που τραυματίστηκε στη φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας του με αντίπαλο τη Φινλανδία παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με τον Τζιόλη ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ταξίδεψε κανονικά.

Η Ντιναμό είναι η πιο αδύναμη ομάδα του 11ου ομίλου. Εχει πάρει μόνο έναν βαθμό από την ισοπαλία με την Γκινγκάμπ στο Μπορίσοφ και το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει στη φάση των ομίλων ήταν αυτό μέσα στην Τούμπα στην εντυπωσιακή νίκη του Δικεφάλου με 6-1. Παρ’ όλα αυτά, ο Αναστασιάδης έχει επισημάνει στους ποδοσφαιριστές τους κινδύνους του αυριανού αγώνα και εκείνοι δείχνουν να τους συμμερίζονται. Χθες οι Αθανασιάδης και Ρατς στις δηλώσεις που έκαναν κατά τη διάρκεια της βράβευσής τους για το καλύτερο γκολ και τον πολυτιμότερο παίκτη του μήνα Οκτωβρίου στάθηκαν στο αυτογκόλ του Νίκολιτς στο πρώτο παιχνίδι, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν που τους έδιωξε το άγχος για να έρθει το εντυπωσιακό 6-1. Τώρα, αν πιστεύουν αυτά που δήλωσαν για τη δυσκολία του αυριανού αγώνα ή όχι θα φανεί από τον τρόπο που θα παίξουν το βράδυ της Πέμπτης (20.00) στο γήπεδο του Μπορίσοφ.