Τροπολογία που παρατείνει τον χρόνο των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2015 και εγκρίνει μια σειρά δαπανών του ειδικού διαχειριστή, κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία, μεταξύ άλλων, καταγράφονται και οι δαπάνες από τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας που προκαλούνται επί του ειδικού λογαριασμού.

Συγκεκριμένα:
 
-Δαπάνη ύψους 7.000.000 ευρώ από την εξόφληση των υποχρεώσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης (4,5 εκατ. ευρώ) και της πρώην ΕΡΤ (2,5 εκατ. ευρώ).

-Εφάπαξ δαπάνη από την καταβολή της μηνιαίας, αντί υπερωριακής, αποζημίωσης στα μέλη της Επιτροπής για την παραλαβή των περιουσιακών στοιχείων της πρώην ΕΡΤ, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί με την έκδοση της προβλεπόμενης υπουργικής απόφασης. Εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των 11.000 ευρώ.

-Συνολική δαπάνη η οποία εκτιμάται στο ποσό των 26.160.000 ευρώ από την κάλυψη της μισθοδοσίας, τις ανανεώσεις συμβάσεων και την αύξηση του ανώτατου ορίου εκτός έδρας αποζημίωσης από 6.5.2014 (επόμενη της ημερομηνίας εκπομπής σήματος της ΝΕΡΙΤ) μέχρι 30.6.2015.

Παράλληλα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων των επτά μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4173/2013 (παράγραφος 6, του άρθρου 8, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η σχετική απόφαση για την παράταση της προθεσμίας, έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια», στη διεύθυνση http://bit.ly/1r14p6P

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής της αίτησης, τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, καθώς και το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, διατίθενται στη διεύθυνση http://bit.ly/1GTaIh9.

Σημειώνεται ότι στην τελική της μορφή η ΝΕΡΙΤ θα διαθέτει δύο τηλεοπτικά κανάλια ( ΝΕΡΙΤ 1 και ΝΕΡΙΤ 2 - πρόκειται για τη σημερινή ΝΕΡΙΤ sport η οποία θα εμπλουτιστεί και με άλλα προγράμματα πέραν των αθλητικών) και τέσσερις εθνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Kosmos).          

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από