Η κυβέρνηση Ομπάμα θα ήθελε να συνεργαστεί με το Κογκρέσο στην επιβολή κυρώσεων κατά της Βενεζουέλα ως απάντηση στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των περασμένων μηνών, ανέφερε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του αμερικανού προέδρου.

Ο Τόνι Μπρίκεν, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ομπάμα, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είχε αποφύγει να πιέσει για την επιβολή κυρώσεων κατά τους τελευταίους μήνες, επιχειρώντας να επιτρέψει τις διπλωματικές προσπάθειες από ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στόχος ήταν να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ηγετών της αντιπολίτευσης από τη φυλακή και να πεισθεί το Καράκας να προχωρήσει σε εκλογική μεταρρύθμιση.

Αλλά αυτές οι προσπάθειες έχουν αποτύχει, ανέφερε ο Μπρίνκεν στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Στη χειρότερη εσωτερική πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα την τελευταία δεκαετία, 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετές χιλιάδες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πολύμηνων διαδηλώσεων με αιχμή του δόρατος την αντιπολίτευση και τους φοιτητές.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έχει καταδικάσει την συζήτηση των κυρώσεων από την Ουάσιγκτον κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι σχεδίαζε να τον ανατρέψει σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από