Η αναβάθμιση των παρεχόμενων στους ασφαλισμένους ναυτικούςυγειονομικών υπηρεσιών,οι οποίες πλέον έχουν περιέλθει από τον Οίκο του Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης εργασίας των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και Υγείας, Μάκη Βορίδη, στον Πειραιά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στην προ ημερών επίσκεψή του στο κτίριο του Οίκου του Ναύτου, όπου διαπίστωσε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί εκεί. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της επικείμενης συγχώνευσης των υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου με το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας.

«Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε τη σπατάλη των δύο οργανισμών και βάζουμε τέλος στη διασπορά υπηρεσιών που υπάρχει. Επιπρόσθετα, αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα προς τον έλληνα ναυτικό, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, επεσήμανε την αναγκαιότητα παροχής ωφελημάτων για τους έλληνες ναυτικούς στο νέο ιατρικό κέντρο που θα δημιουργήσει στο υφιστάμενο κτίριο το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). «Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι υπηρεσίες και ο εξοπλισμός του κτιρίου αυτού συντηρούνταν με τον οβολό των ναυτικών μας» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας του ΠΕΔΥ στο κτίριο του Οίκου Ναύτου, στην οποία προβλέπεται να λειτουργήσει και Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών σε 24ωρη βάση, θα αναβαθμίσει την παρεχόμενη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου Βαγγέλης Μπαρμπάκος, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αθανάσιος Παπαρούπας και ο εκπρόσωπος της ΠΝΟ στο ΔΣ του Οίκου Ναύτου Δημήτρης Καψάνης.