Τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30-66 ετών του ΟΑΕΔ θα έχουν από σήμερα Τρίτη οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις απαραίτητες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από σήμερα Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, έως και τις 28 Νοεμβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, στη διεύθυνση www.oaed.gr.

Από την αρχική δημόσια πρόσκληση για την πρόσληψη 10.000 ανέργων έμειναν κενές περίπου 2.500 θέσεις ανέργων οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

  • Για την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, το Β. Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, 1.420 θέσεις.
  • Στην Αττική, την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία κατανέμονται1.080 θέσεις.

Εάν οι παραπάνω θέσεις καλυφθούν πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων τότε θα σταματήσει αυτόματα και η υποβολή αιτήσεων.

Όσες επιχειρήσεις επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οφείλουν να προχωρήσουν στην πρόσληψη των ανέργων που θα υποδείξει ο ΟΑΕΔ, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.