Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, ο χθεσινός 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ολοκληρώθηκε με ρεκόρ συμμετοχής, καθώς 35.000 δρομείς από όλο τον κόσμο έδωσαν το «παρών».

Οι 13.000 έτρεξαν μάλιστα στην κλασική διαδρομή –μεταξύ των οποίων 8.000 Ελληνες –ενώ οι υπόλοιποι πήραν μέρος στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Στην αυθεντική διαδρομή των 42,5 χιλιομέτρων καταγράφηκε αριθμός – ρεκόρ στη συμμετοχή, ξεπερνώντας και τους 12.500 δρομείς που είχαν πάρει μέρος στον επετειακό Μαραθώνιο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που συγκέντρωσε ο φετινός αγώνας ήταν ο αποκλεισμός περίπου 5.000 δρομέων.

Παρά το γεγονός ότι είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, παρέμειναν αναγκαστικά στη λίστα αναμονής. Πριν από την εκκίνηση είχε σχηματιστεί κομβόι περίπου επτά χιλιομέτρων από πούλμαν που είχαν μεταφέρει τους δρομείς στην αφετηρία.

Στη διάρκεια του αγώνα διανεμήθηκαν 270.000 μπουκάλια νερό, 47.000 μπουκάλια με ισοτονικά ποτά, 50.000 μπανάνες και 26.000 ενεργειακές μπάρες. Σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου σε όλα τα σημεία των διαδρομών που με χειροκροτήματα και επευφημίες ενθάρρυνε τους δρομείς ακόμη κι όταν έδειχνε να τους εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ. Τη δική τους συνεισφορά στην εμψύχωση των συμμετεχόντων έδωσαν διάφορες μπάντες που έπαιζαν κατά μήκος του Μαραθωνίου όπως οι τυμπανιστές μπροστά από τον «Δρομέα» στη Βασιλίσσης Σοφίας. Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε στις 9 το πρωί από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου υπό τα πειράγματα του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Στις μικρές διαδρομές πήρε μέρος πλήθος πολιτικών, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων κ.ά.

Πρόταση γάμου μετά τον τερματισμό!

Ο χθεσινός μαραθώνιος θα μείνει αξέχαστος στον Ολλανδό Hendrik Wesrterbroek ο οποίος αμέσως μετά τον αγώνα ζήτησε το μικρόφωνοστο Καλλιμάρμαρο και έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Βασιλική, με την οποία είχαν γνωριστεί πριν από ενάμιση χρόνο στο Κόσοβο.

Παράδοση και χιούμορ

Ενας παπαγάλος δίπλα σε έναν πιγκουίνο, ένας αρχαίος Ελληνας με λευκό χιτώνα, ένας τσολιάς αλλά και Γιαπωνέζες με κιμονό: αρκετοί ήταν οι δρομείς του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, οι οποίοι δεν επέλεξαν την κλασική αθλητική ενδυμασία αλλά επιστράτευσαν το χιούμορ και τη φαντασία τους, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στη χθεσινή διοργάνωση.