Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές της Ιntralot που ζητούσε να ανασταλούν οι διαδικασίες αλλά και οι αποφάσεις που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα ανακηρύσσοντας τελικά πλειοδότη την εταιρεία ΟΠΑΠ Investement Limited.

Το Τμήμα Αναστολών του Δ’ Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας με τις τρεις αποφάσεις του απέρριψε τις αντίστοιχες αιτήσεις της Ιntralot κατά του ΤΑΙΠΕΔ και έκανε δεκτές τις αποφάσεις της ΟΠΑΠ investement Limited.

Τι ζητούσε

Η Intralot Limited με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ζητούσε να ανασταλούν αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορούν στο διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για μια 20ετια.

Συγκεκριμένα η προσφεύγουσα εταιρεία στρεφόταν :

*Κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ με την οποία απέρριψε την προφορά της Intralot και κήρυξε άγονο τον πρώτο διαγωνισμό επαναπροκηρύσσοντάς τον .

* Κατά της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού

* Κατά της αποδοχής της ΟΠΑΠ στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού και της ανακήρυξής της ως προτιμητέου πλειοδότη.

Μεταξύ άλλων η Intralot υποστήριζε ότι παραβιάστηκαν το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.