Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό που εξελίχθηκε στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας περισσότερη φρεσκάδα στην επίθεση του, με πολύ λιγότερα προβλήματα, αφού απουσίαζε μόνον ο Ζέκα, πήρε μια δίκαιη νίκη επι του ΠΑΟΚ με 2-1, πλησιάζοντας τους 6 βαθμούς την πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μεν πρωτοπόρος, με δύο όμως μόνον βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Η κούραση ήταν εμφανής στην ομάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Αναστασίου, με τους ταχύτατους Κλωναρίδη και Καρέλη στην επίθεση, καθώς και με το γρήγορο τρανζίσιον, είχε στήσει μια ομάδα που ήταν πάντοτε επικίνδυνη, παρά το ότι οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα. Εξάλλου η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου χάθηκε από τον Δώνη στο 7’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο με γυριστή κεφαλιά υποχρέωσε τον Γλύκο σε δύσκολη απόκρουση με την μπάλα να χτυπά στην συνέχεια στο δοκάρι και τον Κλωναρίδη να μην μπορεί να την σπρώξει στα δίκτυα σε δεύτερο χρόνο. Στο 19’ ο Καρέλης έφευγε μόνος του απέναντι στον Γλυκο, όμως ο Τριτσώνης τον σταμάτησε λανθασμένα, υποδεικνύοντας τον σε θέση οφ σαιτ. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, η απουσία των Μακ και Ρατς ήταν εμφανέστατη, αφού όλες οι επιθέσεις του Δικεφάλου ξεδιπλώνονταν μόνον από τα δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν σαφώς πιο χορταστικό. Στο 51’ ο Ατζαγκούν έκανε το 0-1 με προβολή μετά από σέντρα του Κλωναρίδη και στο 64’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Περέιρα. Το πρόβλημα με τους κουρασμένους και αργούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ απέναντι στις γρήγορες αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού παρέμεινε, με αποτέλεσμα στο 79’ ο Ατζαγκούν να κάνει την σέντρα και ο Καρέλης με διπλή προσπάθεια να κάνει το τελικό 1-2.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ παρά την ήττα, χειροκρότησαν την ομάδα τους, αναγνωρίζοντας ότι έκανε ότι μπορούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Σπυρόπουλος, Μπούι, Κλωναρίδης, Κάτσε, Βίτορ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσικάς ( 82’ Μάρτενς), Βίτορ, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Σαλπιγγίδης (56’ Περέιρα), Γκολάσα, Αθανασιάδης ( 56’ Παπαδόπουλος)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (74’ τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μπούι, Δώνης, Πράνιτς (68’ Λαγός), Καρέλης, Κλωναρίδης (60’ Πέτριτς), Ατζαγκούν