Ο Φέλιξ Κάντι είναι ο μεγάλος νικητής του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας πρώτος στο Καλλιμάρμαρο με ρεκόρ αγώνα. Ο σπουδαίος Κενυάτης δρομέας κάλυψε τη διαδρομή των 42 χλμ. σε 2:10:36.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι, με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας!

Δεύτερος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Τσομπέι. Ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου, Χίλαρι Γέγκο τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Ο πρώτος έλληνας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με χρόνο δύο ώρες και 25 λεπτά. Ο αθλητής από τον Βροντάδο Χίου, τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων.

Η Ναόμι Μάγιο είναι η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον φετινό Μαραθώνιο με χρόνο 2.41.05» και ακολούθησε η Νάνσι Ρότιχ με χρόνο 2.41.28». Και οι δυο είναι από την Κένυα.

Στις γυναίκες νικήτριες από ελληνικής πλευράς είναι η Σοφία Ρήγα από την Πάτρα στην πρώτη θέση, η Μάγδα Γαζέα από τη Ζάκυνθο δεύτερη και τρίτη η Ράνια Ρεμπούλη από την Κάλυμνο.

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν οι νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες, στα 10 χλμ. του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, με επιδόσεις 31:39 και 35:28, αντίστοιχα.

Στα 5χλμ. ο Κώστας Νακόπουλος κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά συνεχόμενη πρώτος με 15.26. Ο πρωταθλητής των 800 μ., κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε καταφέρει να επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013. Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη βγήκε η Ελένη Θεοδωροπούλου, με 17.39.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι ο 32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, η εκκίνηση του οποίου δόθηκε στις εννέα ακριβώς το πρωί σήμερα,με τη συμμετοχή 13.000 δρομέων. Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει οι συμμετέχοντες στον δρόμο των 10 χιλιομέτρων και 5 χλμ.

Η Αττική ζει και αναπνέει για τον Μαραθώνιο καθώς σε όλες τις πόλεις διεξάγονται τοπικοί παιδικοί δρόμοι, όπως άλλωστε και στο κέντρο της Αθήνας με φόντο το Καλλιμάρμαρο με 35.000 συνολικά συμμετοχές. Ο καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές και αναμένεται ένας ακόμα πολύ όμορφος αγώνας.