Με τη ζωή της πλήρωσε μία 27χρονη κοπέλα το ιατρικό λάθος του αναισθησιολόγου. Αυτό προκύπτει από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδίκασε στην οικογένειά της αποζημίωση ύψους 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο χαμός της.

Η κοπέλα εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου Κοργιαλένειο – Μπενάκειο για μια απλή επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, αλλά πέθανε από λάθος του αναισθησιολόγου.

Υπέστη καρδιακή ανακοπή και στην συνέχεια εγκεφαλική νέκρωση, καθώς δεν έγινε έγκαιρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, με συνέπεια να μείνει φυτό για 36 μέρες και τελικά να χάσει τη ζωή της.

Οι γονείς της προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη και τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από μία δεκάχρονη διαδρομή στα Διοικητικά Δικαστήρια επικύρωσε την υποχρέωση του επίμαχου νοσοκομείου να καταβάλει στον πατέρα και την μητέρα της άτυχης κοπέλας ως αποζημίωση, το ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο θάνατος της κόρης τους.

Οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα(υπερέβησαν τα 5 λεπτά) για την οξυγόνωση της ασθενούς, γεγονός που επέφερε τον θάνατο της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από