Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν σε Αθήνα και Βόλο τρία μέλη της οργάνωσης, δύο Ελληνες, ηλικίας 45 και 48 ετών, και ένας 50χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Οπως προέκυψε, ο 50χρονος Αλβανός ήταν ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, αυτός που κανόνιζε τις επαφές τόσο με τους τούρκους προμηθευτές ηρωίνης, όσο και με τους παραλήπτες-διακινητές στην Ελλάδα.

Ο 48χρονος ήταν ο μεταφορέας της ηρωίνης από την Κωνσταντινούπολη στα παράλια της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά της ηρωίνης από τα παράλια της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μέσω Δωδεκανήσων, στο λιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για αποθήκευση, νόθευση-επανατυποποίηση και διανομή της σε άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτια, χώρους και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνης βάρους 13 κιλών και 830 γραμμαρίων, 36.100 ευρώ, 500 δολάρια, 1.390 λίρες Τουρκίας, 10.200 λεκ Αλβανίας, δύο χρυσές λίρες Τουρκίας και 15 κινητά τηλέφωνα.

Με τη σε βάρος δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.