Στο Σύνταγμα, λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. 

Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο Λύκειο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 6 το απόγευμα εκπαιδευτικοί - μέλη των Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) διοργανώνουν συλλαλητήριο για τη δημόσια εκπαίδευση.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τις αστυνομικές Αρχές, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες -πλην του Νομού Θεσσαλονίκης- 11 σχολικά συγκροτήματα τελούσαν υπό κατάληψη, και συγκεκριμένα 7 στην Ημαθία, 1 στις Σέρρες, 1 στην Πιερία και 2 στο Κιλκίς.

Πορεία πραγματοποίησαν την Πέμπτη και μαθητές στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίοι συνεχίζουν τις καταλήψεις σε 22 σχολεία του νομού.

Στο μεταξύ, «ανέβηκε» εκ νέου την Πέμπτη στο facebook η σελίδα, μέσω της οποίας έγινε ο συντονισμός για τις καταλήψεις και για την οποία η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κλήθηκε να ερευνήσει αν είναι μαθητική ή όχι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από