Εύσημα στα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, για τη συνδρομή τους, από κοινού με Αστυνομία, ΣΔΟΕ και την αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), στον εντοπισμό άλλης μιας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, των 230 κιλών κοκαΐνης στη Βούλα -μετά και τους δύο τόνους ηρωίνης τον περασμένο Ιούνιο- απένειμε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, «οι πρόσφατες επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση της μεγάλης μάστιγας των ναρκωτικών δείχνουν ότι έχουμε φθάσει σε ένα επίπεδο με πολύ καλά εκπαιδευμένα στελέχη, αλλά και με ένα άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτές τις ασύμμετρες απειλές. Απειλές που έχουν να κάνουν με την προστασία των συνόρων μας αλλά και με την προστασία της ζωής μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Εμείς δεν θα υποστείλουμε σε καμία περίπτωση τη σημαία της καταπολέμησης της οποιαδήποτε παραβατικότητας στη θάλασσα, στα λιμάνια και σε όλο το χώρο του Αιγαίου και του Ιονίου. Θέλω οι έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, παρά την κρίση. Να είναι σίγουροι ότι υπάρχουν άνθρωποι αποφασισμένοι για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του καθενός στην ασφάλεια» σημείωσε ο υπουργός.