Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών, η οποία συστάθηκε πριν από μία εβδομάδα με στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση του ιού Εμπολα.

Επικεφαλής είναι ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ενώ στις αρμοδιότητες της Επιτροπής θα είναι η αξιολόγηση πιθανών περιστατικών που σχετίζονται με ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Εμπολα.

Επίσης η Επιτροπή θα γνωμοδοτεί και θα αποφασίζει για τη λήψη μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίησή τους.

Την Επιτροπή αποτελούν ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου.

Οπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή θα μπορεί να ζητά τη συμβολή και άλλων ειδικών αν αυτό απαιτηθεί, ενώ τα μέλη της δεν θα αμοίβονται.