Σε καταλήψεις σε σχολεία των νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου έχουν προχωρήσει μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό σύστημα, την τράπεζα θεμάτων, τις ελλείψεις καθηγητών και το κτιριακό.

Τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

Στους δρόμους του Ρεθύμνου βγήκαν μαθητές αλλά και γονείς, προκειμένου η φωνή τους να ακουστεί όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και να δοθούν οι λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε συλλαλητήριο, το μεσημέρι, μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου οι μαθητές μίλησαν ενάντια στο σχολείο που αφήνει αμόρφωτα τα παιδιά, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ενώ τέθηκε το ζήτημα των μαθητών που στεγάζονται ακόμα σε κοντέινερς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο διαβίωσης τους κατά τις σχολικές ώρες.

Η Ένωση Γονέων του νομού Ρεθύμνου, ζητάει να εξετασθεί το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, μέσω των σχολικών φυλάκων, καθώς επίσης και να δοθεί μία οριστική λύση για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.