Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε προ τεσσάρων ημερών η 40χρονη πρώην σύζυγος του εφοπλιστή ο οποίος κατηγορείται ως κεντρικό πρόσωπο στη διακίνηση ποσότητας δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι προς το Βέλγιο μέσω Ελλάδας με το πλοίο «Noor 1» που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουνίου 2014.

Στην πολυτελή κατοικία της στη Φιλοθέη βρέθηκε ένας τόνος από την ποσότητα των ναρκωτικών ενώ εκφράστηκαν υπόνοιες για εμπλοκή στην υπόθεση και του 15χρονου γιου της.

Η 40χρονη στην αίτησή της δηλώνει ότι είχε πλήρη άγνοια για την αποθήκευση ναρκωτικών στην έπαυλη –την αποδίδει σε εμπλοκή ενός αλλοδαπού– αλλά και ότι η φυλάκισή της έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή του γιου της.

Σημειώνεται ότι σε κατάθεσή του υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού διατύπωνε σημαντικές αμφιβολίες για την εμπλοκή της στην υπόθεση.

Μέχρι στιγμής για αυτήν την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί περίπου 30 άτομα, από τους οποίους ο προαναφερόμενος 41χρονος επιχειρηματίας από τη Φιλοθέη που αρνείται κάθε εμπλοκή, μεσάζοντες που φόρτωσαν την ηρωίνη στον Περσικό κόλπο αλλά και ένας αρχιπλοίαρχος που εργαζόταν σε ναυτιλιακή εταιρεία στο Ντουμπάι και ο οποίος φέρεται –σε κρίσιμη κατάθεση– να επικοινωνούσε με τον ινδό πλοίαρχο του «Noor 1» την ώρα της φόρτωσης της ηρωίνης στον Κόλπο.

Σύμφωνα με πληροφίες, στη δικογραφία έχει ενταχθεί σειρά νέων στοιχείων για την υπόθεση.