H ήττα του ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ (2-3) ήταν το λιγότερο μπροστά στην τρικυμία που ακολούθησε για την κρητική ομάδα. Ο Τζενάρο Γκατούζο υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, αφήνοντας αιχμές προς πάσα κατεύθυνση. Προς τους παίκτες επειδή «δεν πιστεύουν σε μένα» όπως είπε. Αλλά και προς τη διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, οργανωτικά και οικονομικά. «Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος και προπονητής. Δεν μπορώ να συνεχίσω» ανέφερε ο Ιταλός. Ο Γκατούζο χαρακτήρισε «αμετάκλητη» την απόφασή του: «Θα το έκανα ακόμα και αν νικούσαμε τον Αστέρα» είπε και πρόσθεσε: «Εβαλα όλο το πάθος μου και όλες τις δυνάμεις μου για αυτήν την ομάδα. Αλλά δεν μπορώ κάθε μέρα να αντιμετωπίζω προβλήματα. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο».

Στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ έμεινε στη… Λεωφόρο μετά τη νίκη-θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού και δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τον Αστέρα. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 9′ με το πέναλτι του Ουσέρο. Ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μιλιάζες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (1-1), αλλά ο Αστέρας με δύο γκολ στο 58′ και στο 62′ με τον Τσοκάνη έκανε το 1-3 και καθάρισε το παιχνίδι. Στο 88′ ο Μερεμπασβίλι έκανε το 2-3 για τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Πετρόπουλος (63′ Σίσιτς), Τζορτζ (66′ Λαμπρόπουλος), Ραζάκ (71′ Απόνιο), Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι, Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μάσα, Ουσέρο (46′ Κυριακόπουλος), Μπαράλες, Ρόλε (80′ Μπακασέτας), Γιαννιώτας.