Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη επιτίθεται ο Νίκος Μαζιώτης – καταδικασμένος για τρομοκρατία και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα – επειδή όπως αναφέρει, με δική του παρέμβαση δόθηκε εντολή στον διευθυντή των φυλακών Διαβατών να κλείσουν τα τηλέφωνα για να μη μιλήσει σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Νίκος Μαζιώτης, σε κείμενο που φέρει το όνομά του και δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην ιστοσελίδα Indymedia, καταφέρεται κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι είναι «από τους γνωστούς δήμιους του ελληνικού λαού, από τους πιο ένθερμους προσκυνημένους της υπερεθνικής ελίτ και των δανειστών και οπαδούς της πολιτικής και κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται για τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος και κοινοβουλευτικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας (…)».

Στη συνέχεια τονίζει ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι εκείνος που ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση για να απαγορευτεί η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο «στην οποία θα μιλούσα μέσα από τη φυλακή Διαβατών».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο, μετά την παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη ο διευθυντής των φυλακών δέχθηκε εντολή και έκλεισε τα τηλέφωνα του ισογείου, από το μεσημεριανό άνοιγμα στις 2.15 έως το βραδινό κλείσιμο στις 7.45, «στερώντας παράνομα εκτός από εμένα (σσ. στον Νίκο Μαζιώτη) το δικαίωμα της τηλεφωνικής επικοινωνίας σε 200 περίπου κρατούμενους».

Στο κείμενο γίνεται και αναφορά στη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους τον φοβάται το καθεστώς.

Επίσης, όπως και η Πόλα Ρούπα στο κείμενό της την προηγούμενη Παρασκευή, έτσι και ο Νίκος Μαζιώτης αναφέρεται στον Αντώνη Σταμπούλο, που πρόσφατα συνελήφθη στον Βύρωνα με κατηγορίες για τρομοκρατία, αποκαλώντας τον «σύντροφο αναρχικό».

Η απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη

Στην επίθεση Μαζιώτη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας στο Twitter: «Εμείς είμαστε οι φασίστες, που θεωρούμε παράνομο να μαζεύονται για να σχεδιάζουν δολοφονίες και αυτοί είναι οι δημοκράτες;».

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Aδ. Γεωργιάδης ήταν πιο αναλυτικός:

«Βγαίνει ο Μαζιώτης στο Indymedia και με βρίζει ότι εγώ του έκοψα το τηλέφωνο, επικαλείται τα δικαιώματά του… Προσέξτε: είναι ένας αναρχικός τρομοκράτης που θεωρεί ότι πρέπει να καταργήσει όλους τους νόμους της «φασιστικής» μας κοινωνίας, βάζει βόμβες, αλλά αν του κόψεις το τηλέφωνο διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του. Ποιων δικαιωμάτων του; Αυτών που αγωνίζεται να γκρεμίσει με το αίμα και τη βία ό,τι έκανε το αστικό μας καθεστώς; Βάζει βόμβες γι’ αυτό… Καταλαβαίνετε σε τι κράτος ζούμε; Κατηγορεί εμάς ως φασίστες, επειδή του απαγορεύσαμε να πάρει τηλέφωνο από τη φυλακή και να εξηγήσει στους συντρόφους του πώς θα συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα τους!».