Πριν από μερικά χρόνια τα 1.000αρια σε κυβισμό μοντελάκια αποτελούσαν τους φτωχούς συγγενείς των δρόμων. Σήμερα, η τεχνολογία έχει κάνει θαύματα, όπως, η Ford που κατάφερε – χάρη στην τεχνολογία Ecoboost – να παντρέψει τις επιδόσεις και την σπορ απόλαυση με τα λίγα κυβικά και την οικονομία καυσίμου. Τρανό παράδειγμα, τα νέα Fiesta Red Edition και Black Edition, οι νέες δίχρωμες εκδόσεις, που κρύβουν κάτω από το καπό τους έναν ταλαντούχο σε επιδόσεις 1.000αρι κινητήρα που με τις κατάλληλες βελτιώσεις ( νέο intecooler κ.α.) καταφέρνει να αποδίδει 140 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό στον τομέα των επιδόσεων: Η επιτάχυνση πραγματοποιείται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δευτ. με την τελική ταχύτητα των 201 χλμ./ώρα να βάζει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό! Και όλα αυτά χωρίς να κοστίζουν στην τσέπη του οδηγού, ιδιαίτερα στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου. Σύμφωνα με τη Ford, η κατανάλωση είναι στα 4,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 104 γρ./χλμ.

Οι δύο νέες εκδόσεις, εκτός από τις σπορ επιδόσεις έχουν και …αθλητική εμφάνιση: Ξεχωρίζει το δίχρωμο αμάξωμα, σε έκδοση Race Red, με οροφή και λεπτομέρειες σε glossblack και σε έκδοση Panther Black, με οροφή και λεπτομέρειες σε gloss red.

Οι ζάντες αλουμινίου είναι 16 ιντσών ή προαιρετικά 17ιντσών. Επίσης, το κιτ αμαξώματος περιλαμβάνει εμπρός και πίσω σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή οροφής κα. Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει το σπορ τιμόνι, οι κόκκινες ραφές.Οι τιμές ξεκινούν από 16.240 ευρώ (με 960 ευρώ όφελος απόσυρσης) για το Fiesta Red Edition και από 16.715 για το Fiesta Black Edition.