Κλίμα αντιπαράθεσης επικράτησε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την χρηματοδότηση των κομμάτων στη Βουλή, οταν ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι πήρε δάνειο 14. εκ. ευρώ μέσα στο 2013, προκαλώντας την οξύτατη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε στη συζήτηση αυτή η παρέμβαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είπε ότι «μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος είναι προσδεμένο με επιχειρηματικά συμφέροντα και έχει σχέση «δούναι και λαβείν» κάτω από το τραπέζι».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατήγγειλε ότι «κάποια κόμματα εν μέσω κρίσης έλαβαν δάνεια, αν και οι κάνουλες των τραπεζών είχαν κλείσει για πολίτες και επιχειρήσεις, ενώ αναρωτήθηκε αν είναι «κόκκινα» αυτά τα δάνεια ή μήπως αναχρηματοδοτούνται από τις ίδιες τις τράπεζες,».

Ο Κουβέλης κάλεσε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν στη Βουλή αν εξυπηρετούν τα δάνειά τους ή οι τράπεζες τα αναχρηματοδοτούν προκειμένου τα δάνεια να μην κηρυχθούν επισφαλή.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, η απάντηση ήταν ότι όποια δάνεια έχει πάρει, το έχει κάνει με διαφάνεια, και ότι τα εξυπηρετεί όλα στον απόλυτο βαθμό, ενώ κατηγόρησε και τον Φώτη Κουβέλη για απόλυτη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.