Στα ίχνη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές Ι.Χ. επιβατηγών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων και τις Αχαρνές έφτασε το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές τρεις άντρες, ηλικίας 28, 56 και 68 ετών.

Οπως προέκυψε, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο 28χρονος και ο 56χρονος είχαν κλέψει τουλάχιστον 28 αυτοκίνητα από Κηφισιά, Πεύκη, Νέα Ερυθραία και Αχαρνές.

Για τη διάρρηξη των αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό (φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή-laptop) με κατάλληλο λογισμικό, με τη χρήση του οποίου παρέκαμπταν τα ηλεκτρονικά συστήματα ακινητοποίησης (immobilizer) των οχημάτων και τα έθεταν σε κίνηση.

Προκειμένου να εξασφαλίζουν τη γρήγορη διαφυγή τους, επέλεγαν ειδικές διαδρομές του οδικού δικτύου, ώστε σε περίπτωση εντοπισμού τους, να τις χρησιμοποιούν και σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταβαίνουν στην περιοχή των Αχαρνών όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, συσκευή σύνδεσης ηλεκτρονικών εγκεφάλων οχημάτων με ηλεκτρονικό υπολογιστή, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων, αστυνομική ράβδος, χασίς βάρους 700 γραμμαρίων, εννέα δενδρύλλια χασίς ύψους από 1,10 έως 1,50 εκατοστών, καθώς και αποξηραμένα κλαδιά δενδρυλλίων χασίς.

Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη σε βάρος τους δικογραφία -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.