Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου που νοσηλεύεται στη Στεφανιαία Μονάδα του Παπαγεωργίου μετά από αγγειοπλαστική στην οποία υποβλήθηκε στο πρωί.

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται να υποβληθεί σε επέμβαση και στη δεξιά στεφανιαία αρτηρία για την αντιμετώπιση συμπλόκων στενώσεων σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποβλήθηκε σήμερα σε υψηλού κινδύνου σύμπλοκη αγγειοπλαστική στην περισπωμένη αρτηρία, αντιμετωπίστηκαν πέντε στενώσεις εκ των οποίων οι τρεις με μπαλόνι ενώ οι δύο, που αφορούσαν επαναστένωση σε παλαιότερα τοποθετηθέν και ήδη θραυσμένο στεντ, αντιμετωπίστηκαν με επιτυχή τοποθέτηση τριών στεντ.

Ο τέως δήμαρχος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα, με πόνο στο στήθος, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, από τις φυλακές των Διαβατών, όπου εκτίει ποινή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί διέγνωσαν εκτεταμένη αθηρωματική νόσο, ύστερα από στεφανιογραφικό έλεγχο, και αποφασίστηκε η επέμβαση.