«Κάθε μέρα που περνάει, είμαι όλο και περισσότερο κατά του Ιντερνετ». Αυτή ακριβώς τη δήλωση έκανε, σύμφωνα με την Independent, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια «πρωτοφανούς» συνάντησης με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου και τους εκπροσώπους μεγάλων ομίλων μέσων μαζικής ενημέρωσης (Washington Post, Reuters, CNN κ.λπ.), με θέμα την ελευθερία του Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της 90λεπτής διάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ, υπερασπίστηκε με «επιθετικό τρόπο» τις πολύ αμφιλεγόμενες θέσεις της κυβέρνησής του σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του Τύπου. Και βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι New York Times και το CNN, τα οποία «διαστρέβλωσαν πρόσφατα γεγονότα», όπως οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Πάρκο Γκεζί.

Ειδικά όσον αφορά το Ιντερνετ, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία ότι γίνεται εργαλείο στα χέρια εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων για τη στρατολόγηση νέων.

Τα σχόλιά του τούρκου προέδρου έρχονται λίγες μέρες αφότου έδωσε το πράσινο φως σε νόμο που ενισχύει τον έλεγχο στο Διαδίκτυο.

Στις αρχές του έτους, ο Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε αντιμέτωπος με θύελλα αντιδράσεων επειδή επιχείρησε να εμποδίσει την ελεύθερη πρόσβαση στο Twitter και το YouTube.