Απανωτές ήταν και την Παρασκευή οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, καθώς τουλάχιστον 217 επιχείρησαν να αποβιβαστούν και τελικά βγήκαν συνοδεία των λιμενικών στην ελληνική στεριά.

Νωρίς το πρωί, το Λιμενικό διέσωσε 24 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κω. Πλωτό περιπολικό που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2014», τους εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, κατέστρεψαν κι έπεσαν στη θάλασσα.

Επίσης στην Κω, άλλοι εννέα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοιχτά του νησιού, σε ταχύπλοο σκάφος που έπλεε χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Και στα βορειανατολικά του νησιού, οι λιμενικοί περισυνέλεξαν 42 παράνομους μετανάστες, που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Στη Χίο, 42 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην περιοχή Βλυχάδα. Αλλοι 43 εντοπίστηκαν στην περιοχή Γιόσωνας. Και οι 85 μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου για προληπτικές εξετάσεις.

Στο Αγαθονήσι, 27 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν το πρωί βορειοανατολικά του νησιού, όταν τους εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο τοπικό στρατιωτικό φυλάκιο. Στη θέα του πλωτού περιπολικού, την έσκισαν και βρέθηκαν στη θάλασσα.

Τριάντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από λιμενικούς τις πρωινές ώρες στις Οινούσσες, όταν τους αντιλήφθηκε στην περιοχή Παναγία το στρατιωτικό παρατηρητήριο του νησιού.

Στο μεταξύ, τρεις διακινητές παράνομων μεταναστών συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης οι λιμενικοί στη Σύμη.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, σε επιχείρηση με τη συμμετοχή πλωτού περιπολικού, ιδιωτικού ταχύπλοου σκάφος με επιβαίνοντες λιμενικούς και περιπολικού οχήματος του Λιμενικού από ξηράς, εντοπίστηκε ύποπτο ξύλινο σκάφος με στοιχεία «Rosinante», σημαίας Τουρκίας.

Επειτα από παρακολούθηση, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που αποβίβαζαν σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Αγίου Γεωργίου τους 93 παράνομους μετανάστες που μετέφεραν, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.