Οι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη παραβίαση της ασφάλειας του Λευκού Οίκου από τον 42χρονο Ομαρ Τζ. Γκονζάλες, ο οποίος εισήλθε στο χώρο του κτιρίου της προεδρίας οπλισμένος με μαχαίρι, θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, έκρινε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας των ΗΠΑ Τζος Ερνεστ σημείωσε ότι είναι ευθύνη της Μυστικής Υπηρεσίας η διερεύνηση των συμβάντων ασφάλειας τα οποία αφορούν τον Λευκό Οίκο και τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο Ερνεστ είπε ακόμη ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τις υπηρεσίες ασφαλείας και ότι ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Μυστική Υπηρεσία.

Η επικεφαλής των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών Τζούλια Πίρσον κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά το περαστικό της 19ης Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη και δηλώνοντας ότι «αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο», διαβεβαιώνοντας πως «δεν θα συμβεί ποτέ ξανά».