Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε κατ’ ευφημισμόν πατέρα, ο οποίος είχε πέρσι χτυπήσει, δαγκώσει και ταρακουνήσει μέχρι θανάτου τη δύο μηνών κόρη του, στο Πίτερμπορο της Ανατολικής Αγγλίας.

Η είδηση ότι ο 23χρονος Αουρίμας Μεντβεντέβας, λιθουανικής καταγωγής, σκότωσε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο το μωρό του την ημέρα που η σύντροφός του επέστρεψε στη δουλειά της έπειτα από την άδεια μητρότητας, είχε προκαλέσει σοκ στη βρετανική κοινωνία.

Ο Μεντβεντέβας είχε αρχικά αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο τα στοιχεία εις βάρος του ήταν αδιάσειστα. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κοριτσάκι έφερε εμφανείς μώλωπες, πληγές και γρατζουνιές στο σώμα του, καθώς και δύο δαγκωματιές στο κεφάλι. Εφερε επίσης εσωτερικά τραύματα, περιλαμβανομένης μίας βαθιάς πληγής στο ήπαρ, πέντε κατάγματα στα πλευρά, και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με τον δικαστή Τίμοθι Πόντιους, ο «αιμοβόρος, βάρβαρος» πατέρας άφησε το μωρό αβοήθητο για πολλές ώρες – περίπου έξι – μέχρι που επέστρεψε το βράδυ η 22χρονη μητέρα του για να το βρει νεκρό στην κούνια του.