Συμφωνία για τη σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κινέζικου Πανεπιστημίου Yuhuan, με τη συμμετοχή ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, υπογράφηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής του Ε.Κ.Π.Α. στην Κίνα, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών, καθηγητή Ε. Λέκκα.

Η νέα συνεργασία καλύπτει τους τομείς της Πληροφορικής και των προηγμένων Τεχνολογιών, ιδιαιτέρως σε τομείς πρωτοποριακούς και, κυρίως, σε θέματα διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που ήδη συμπληρώνει 2 χρόνια, με θετικές προοπτικές και για τα επόμενα 2 χρόνια, δρομολογήθηκαν άλλες 2 συνεργασίες, προϋπολογισμού 1.000.000€, στους τομείς της Πληροφορικής και της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και του Περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής έγιναν επαφές για τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών με το Πολυτεχνείο του Hong Kong και το Πολυτεχνείο του Chengtu.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με τα Κινέζικα Πανεπιστήμια, όχι μόνο προς όφελος των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και γενικότερα προς όφελος της χώρας μας. Οι προοπτικές που υπάρχουν στον τομέα αυτό είναι θετικές.​