Εγκληματική ομάδα που έκλεβε φορτηγά αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσε για να διαθέτει προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά εξάρθρωσαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

Συνελήφθησαν στο Μενίδι δύο μέλη της σπείρας, ένας 47χρονος Ελληνας κι ένας 42χρονος Πακιστανός, ενώ αναζητούνται άλλα πέντε άτομα.

Οπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο δίμηνο εγκληματική ομάδα που έκλεβε φορτηγά από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κατόπιν τα αποσυναρμολογούσαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε μάντρα εμπορίας μαρμάρων-γρανιτών στις Αχαρνές, ιδιοκτησίας συνεργού τους που αναζητείται, και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν οι κλοπές οκτώ φορτηγών, από Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεύκη, Περιστέρι, Νέα Χαλκηδόνα, Ιλιον και Αχαρνές.

Σε έρευνες στον χώρο της μάντρας βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ανταλλακτικών των φορτηγών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.