Η ταυρομαχία Μίτσελ – Σιμεόνε στην καυτή αρένα του Γ. Καραϊσκάκης είχε νικητή τον ισπανό τεχνικό. Ο Ολυμπιακός με την τακτική του Μίτσελ, με πάθος, δύναμη και αποφασιστικότητα έδωσε ένα καλό μάθημα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ την προηγούμενη σεζόν Ατλέτικο Μαδρίτης: 3-2.

Ο αργεντινός κόουτς των Ριχιμπλάνκος Ντιέγκο Σιμεόνε, που έμοιαζε με θηρίο στο κλουβί από τη σουίτα λόγω της τιμωρίας του με μία αγωνιστική από την UEFA, δικαιώθηκε λέγοντας παραμονή του αγώνα ότι αυτό το ματς ήταν το πιο δύσκολο για την ομάδα του.

Ο Μίτσελ κατόρθωσε να σπάσει την κατάρα των αποτυχημένων αποτελεσμάτων στις πρεμιέρες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ που είχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία τρία χρόνια (ήττες από Μαρσέιγ 1-0, Σάλκε 2-1, Παρί Σεν Ζερμέν 4-1), κάνοντας ματ με τις εξής κινήσεις:

n Αφησε τον Μήτρογλου στο παιχνίδι, ενώ έδειξε ότι δεν βρισκόταν σε άριστη φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Ο 26χρονος διεθνής φορ τον δικαίωσε, δίνοντας τη χαριστική βολή στην Ατλέτικο με σουτ (73′). Ο Μήτρογλου είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ, καθώς από την πάσα του Ντομίνγκες άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του στον Αφελάι.

n Ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Γιάννη Μανιάτη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει ούτε μία προπόνηση (βρισκόταν στο στάδιο της αποθεραπείας). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε δεξιά του Κασάμι, αριστερά αγωνίστηκε ο Μιλιβόγεβιτς και δεν επέτρεψε στους Ροχιμπλάνκος να βγαίνουν εύκολα σε αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με στημένες φάσεις να νικήσουν τον Μίτσελ. Το πέτυχαν στο 38′ με τον κροάτη φορ Μάριο Μάντζουκιτς (νίκησε στον αέρα τον Αμπιντάλ και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1).

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασιστικά στο τερέν και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με δύο γκολ των Μαζουάκου (δυνατό σουτ στο 13′) και Αφελάι (ιδανικό πλασάρισμα στο 31′).

n Κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δέσει μία νέα ομάδα. Στην ενδεκάδα υπήρχαν μόνο τέσσερις παλιοί: Ρομπέρτο, Ντομίνγκες, Μανιάτης, Μήτρογλου.

Οι γραμμές των Ερυθρολεύκων έπαιξαν κοντά, υπήρχε σωστή αλληλοκάλυψη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ασκήθηκε μεγάλη πίεση στους φιλοξενουμένους. Ο Ολυμπιακός χτύπησε στις αδυναμίες των Μαδριλένων. Οι στόπερ Μιράντα, Γοδίν ήταν ευάλωτοι στο χαμηλό παιχνίδι.

ΑΝΤΕΞΕ. Και οι οδηγίες του Σιμεόνε στον συνεργάτη του Χόρχε Μπούργος;

Η Ατλέτικο φάνηκε επικίνδυνη με την είσοδο του γάλλου επιθετικού Γκριζμάν, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ (86′). Οι Ροχιμπλάνκος πίεσαν ασφυκτικά (46′-65′), οι Ερυθρόλευκοι όμως άντεξαν και έκαναν ξεκίνημα-όνειρο στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.