«Δεν είμαι τόσο έξυπνος για να οδηγήσω την ομάδα σε μια τόσο μεγάλη νίκη με εκκωφαντικό τρόπο και τρία γκολ απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ατλέτικο. Το επίτευγμα αυτό ανήκει στους παίκτες μου και είναι μια δική τους νίκη και όχι του προπονητή, ο οποίος δίνει μεν οδηγίες αλλά το θέμα είναι οι παίκτες του να ανταποκρίνονται, και σήμερα το έκαναν πολύ καλά».

Ο Μίτσελ ιπποτικά αφιέρωσε τη νίκη στους παίκτες του, αρνούμενος να πάρει ο ίδιος μερίδιο από την επιτυχία, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από το γεγονός ότι άκουσε από τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

«Από την πρώτη στιγμή οι φίλοι του Ολυμπιακού με έκαναν να νιώθω Πειραιώτης. Ακούγοντας το όνομά μου ανατρίχιασα. Ομως πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια καλή δουλειά και στα άλλα παιχνίδια, αλλιώς θα… φοβάμαι να βγω βόλτα στην Αθήνα» τόνισε ο Μίτσελ που αναφέρθηκε ακόμα και σε απόντες.

«Πουλήσαμε εφέτος μεγάλους παίκτες που σίγουρα μας έλειπαν, αλλά το σημαντικό είναι ότι καλύψαμε τα κενά με παιδιά που θέλουν να μάθουν και έχουν μεγάλο πάθος. Οπως ο Μαζουάκου, που γνωρίζει ότι ήρθε στο κατάλληλο μέρος για να μπορέσει να ικανοποιήσει τη θέλησή του για μάθηση.

»Υπάρχουν βέβαια και παίκτες που δεν έφυγαν ποτέ όπως ο Μήτρογλου, που είναι απόψε πιο ευτυχισμένος και από τον προπονητή! Μας δίνει χαρά που είναι πάλι δίπλα μας. Οσο για τον Μιλιβόγιεβιτς, θα τον κερνούσα ένα γεύμα για την απόδοσή του, αλλά δεν τρώει τίποτε» συνέχισε τις ατάκες ο ισπανός τεχνικός που έκανε σωστές παρεμβάσεις με τις αλλαγές του.

«Ηταν πράγματι πετυχημένες οι αλλαγές. Γι’ αυτό άλλωστε χρειάζονται. Σήμερα οι Φουστέρ και Εντιγκά έκαναν αυτό που έπρεπε και είμαστε ευχαριστημένοι. Η προσπάθεια που έκαναν γενικότερα οι παίκτες μας ήταν μεγάλη. Αν σας πω ότι είμαστε έτοιμοι κατά 70% θα με πείτε τρελό απλά δεν μπορείς να φτιάξεις μια νέα ομάδα μέσα σε 30 ημέρες. Απλώς, κάναμε τη δουλειά όπως την κάνουν όλοι οι προπονητές. Ολοι την ίδια δουλειά κάνουν, άλλοι με περισσότερη επιτυχία και άλλοι με λιγότερη. Είναι πιο εύκολο αν πιστεύουν σε εσένα οι ποδοσφαιριστές, και οι δικοί μου πιστεύουνε και βοηθάνε. Χαλάσαμε την ηρεμία της Ατλέτικο» τόνισε ο κόουτς του Ολυμπιακού που όταν τον ρώτησαν για το αν είναι φαβορί η ομάδα του για την πρόκριση παραδέχτηκε: «Κάναμε ένα βήμα, αλλά μας λείπουν ακόμα τουλάχιστον επτά βαθμοί και έχουμε να παίξουμε στο Βιθέντε Καλντερόν, με τη Γιουβέντους και τη Μάλμε που μπορεί ο κόσμος να μην την ξέρει, αλλά είναι καλή ομάδα».

Μαρινάκης: «Δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα»

«Τα λόγια είναι περιττά. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Ολη η Ελλάδα είναι υπερήφανη», τόνισε φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης μετά τη λήξη του αγώνα. Την ώρα που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει ρωτήθηκε αν το αποτέλεσμα αυτό τον εξέπληξε. Ο κ. Μαρινάκης απάντησε με μία λέξη: «Καθόλου»!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Γιάννης Μανιάτης, παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό και χωρίς να κάνει προπόνηση, έδωσε όλες τις δυνάμεις του στο τερέν:«Μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον, αλλά και να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας. Ξεκινήσαμε με τρεις βαθμούς στην έδρα μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συγκλονιστική του συμπαράσταση. Μας βοήθησε πάρα πολύ και τον θέλουμε κοντά μας να γεμίζει το γήπεδο και να μας συμπαραστέκεται και στο πρωτάθλημα. Μετά την περυσινή πορεία έχει ανέβει ο πήχης. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε μία πολύ καλή πορεία και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι δύσκολο, με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, αλλά θεωρώ ότι σιγά-σιγά θα βελτιωθούμε και θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους ομίλους».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο μίλησε για πολύ μεγάλη νίκη που κάνει τους παίκτες του Ολυμπιακού να αισιοδοξούν για το μέλλον και να πιστέψουν στις δυνατότητές τους. «Ξεκινήσαμε με τρεις βαθμούς στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό και μας δίνει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συγκλονιστική του συμπαράσταση. Μας βοήθησε πάρα πολύ και τον θέλουμε κοντά μας να γεμίζει το γήπεδο και να μας συμπαραστέκεται και στο πρωτάθλημα».

Ο σκόρερ του τρίτου γκολ του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου αποκάλυψε ότι επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του λόγω του Μίτσελ. «Με γνωρίζει ο προπονητής και έχουμε άψογη συνεργασία. Ελπίζω να παίξουμε όπως πέρυσι ενώ εγώ βρήκα τα πατήματά μου απόψε κόντρα στην Ατλέτικο. Η νίκη παίρνει μεγάλες διαστάσεις διότι επιτεύχθηκε σε βάρος μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο»

Σιμεόνε: «Πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός μας έβαλε δύσκολα»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ατλέτικο Ντιέγκο Σιμεόνε που είδε το παιχνίδι από ψηλά σε σουίτα του γηπέδου (λόγω τιμωρίας) μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό:

«Μας έβαλε δύσκολα και ήταν πολύ δυνατός ο Ολυμπιακός, παίρνοντας μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που θα τον βοηθήσει στο υπόλοιπο της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα ανταποκριθούμε. Εκείνο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια την οποία είχε ο Ολυμπιακός και όχι εμείς.

»Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο το ματς και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος και του δίνει πολλές πιθανότητες για το μέλλον του στη διοργάνωση, για την πρόκριση. Εμάς τα πράγματα περιπλέκονται γιατί παίζουμε με τη Γιουβέντους στο επόμενο ματς. Σημαντικό για τον Ολυμπιακό που νίκησε και μάλιστα την Ατλέτικο Μαδρίτης».