Μίτσελ Vs Σιμεόνε. Ο ισπανός κόουτς του Ολυμπιακού κόντρα στον αργεντινό τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 – Νοvasports2).

Αναμφισβήτητα δύο μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο του ποδοσφαίρου που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στους πρωταθλητές Ελλάδας και Ισπανίας. Το γεγονός ότι ο Σιμεόνε είναι τιμωρημένος από την UEFA με μία αγωνιστική και δεν θα καθήσει στον πάγκο (μάλιστα δεν έχει δικαίωμα να δίνει οδηγίες στον συνεργάτη του Χόρχε Μπούργος ούτε μέσω κινητού τηλεφώνου), δεν σημαίνει ότι η Ατλέτικο θα είναι ομάδα χωρίς πυξίδα.

Απεναντίας, ο Τσόλο έχει δώσει τις οδηγίες του με το νι και με το σίγμα στον Μπούργος, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη προπονητή στο Φάληρο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, μικρότερος σε ηλικία κατά επτά χρόνια (44 ετών) από τον Μίτσελ, βρίσκεται στην ελίτ των προπονητών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίες η κατάκτηση του τίτλου της Ατλέτικο Μαδρίτης την προηγούμενη σεζόν, η παρουσία της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, η κατάκτηση του Σούπερ Καπ (σε δύο τελικούς με τη Ρεάλ: 1-1 στο Μπερναμπέου, 1-0 στο Βιθέντε Καλντερόν) και η νίκη της το περασμένο Σάββατο στο Μπερναμπέου με 2-1 επί της Ρεάλ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι Ροχιμπλάνκος τα πηγαίνουν περίφημα και χωρίς τις μεγάλες βεντέτες Ντιέγκο Κόστα, Φιλίπε Λουίς, Τιμπό Κουρτουά (μετακόμισαν στην Τσέλσι). Ο Τσόλο πάντως διατήρησε τα υπόλοιπα κομμάτια του περσινού κορμού και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δέσει την Ατλέτικο. Πρόκειται για σκληροτράχηλη ομάδα που είναι πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Διαθέτει συμπαγές σύνολο, οι γραμμές παίζουν κοντά, το μεγάλο όπλο των Ισπανών είναι το ασφυκτικό πρέσινγκ και οι αντεπιθέσεις-φωτιά.

Ο Μίτσελ βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας νέας ομάδας.

Οι Πειραιώτες τα τελευταία τρία χρόνια που μετράνε ισάριθμες ήττες στο Γ. Καραϊσκάκης στις πρεμιέρες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (οι προηγούμενες από Μαρσέιγ 1-0 και Σάλκε 2-1), έχουν έναν λόγο παραπάνω να δώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους με στόχο να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ανώτερη ποιοτικά ομάδα του Σιμεόνε.

O Mίτσελ στη συνέντευξη Τύπου έπλεξε το εγκώμιο του Τσόλο και τόνισε ότι η Ατλέτικο είναι αιώνιος αντίπαλος της Ρεάλ και όχι η Μπαρτσελόνα! Ο Αργεντινός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον τεχνικό του Ολυμπιακού και θυμήθηκε τις μάχες τους, σε Ατλέτικο – Ρεάλ (ως ποδοσφαιριστές) και Ατλέτικο – Σεβίλλη (ως προπονητές).