Τη δυνατότητα να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου μέσα στην επόμενη τουριστική περίοδο σε προσωρινές εγκαταστάσεις εξετάζει το υπουργείο Υποδομών.

Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου, με διάδρομο μήκους 1400 μέτρων στη θέση Μάγγανο ξεκίνησε το 2012. «Αποστολή μας είναι να υπάρξει πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου τον Απρίλιο του 2015 έτσι ώστε τη νέα τουριστική σεζόν, η Πάρος να διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο να μπορούν να προσγειώνονται όλων των κατηγοριών τα αεροσκάφη», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψη στην Πάρο.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υποδομών επιθεώρησε το αεροδρόμιο της Σύρου όπου είναι προς δημοπράτηση η επέκταση του διαδρόμου κατά 140 μέτρα. «Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, πολύ σύντομα θα έχουμε κατασκευαστεί και υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», συμπλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Από τη Σύρο ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε την έναρξη της δεύτερης φάσης του έργου. Στόχος είναι η επέκταση του αεροδρομίου ώστε ο διάδρομος να φθάνει τα 1200 μέτρα και να φιλοξενεί κάθε είδους αεροπλάνο και πλέον και πτήσεις τσαρτερ. ​