Η ασφάλεια και η αστυνόμευση σε όλη την Περιφέρεια Αττικής τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, και τους αντιπεριφερειάρχες Βόρειου και Νοτίου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Καπάταη, αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν οι απαραίτητες δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, ενώ για τον τομέα της οδικής ασφάλειας, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης τόσο των μαθητών, όσο και των επαγγελματιών οδηγών.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της δημιουργίας ανοικτών δομών φιλοξενίας για τη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Τέλος, συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό κοινών δράσεων.

«Σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία η καλή συνεργασία μεταξύ της επίσημης Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών που θα επιφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών» δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βασίλης Κικίλιας.