Εως πριν από μερικά χρόνια η ΔΕΘ χρησίμευε κυρίως σαν ένα ιδιότυπο είδος τουριστικού γραφείου το οποίο προσέφερε ένα δωρεάν ταξίδι αναψυχής στη Θεσσαλονίκη σε διάφορους κομματικούς παράγοντες, που εκτός από τα εκθέματα επισκέπτονταν επίσης τα καφενεία της πόλης το πρωί, τα μεζεδοπωλεία το μεσημέρι και τα σκυλάδικα το βράδυ.
Η κρίση σήμανε και το τέλος του πάρτι στην «ερωτική πόλη». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Διεθνής Εκθεση, που ούτε πολύ διεθνής είναι ούτε και απολύτως έκθεση, έχει χάσει τη χρησιμότητά της. Η ΔΕΘ χρειάζεται για να μας υπενθυμίζει ότι καμιά φορά κάτι παράλογο μπορεί να μας φαίνεται απολύτως λογικό. Διότι αυτή είναι μια έκθεση, πιθανότατα η μοναδική στον κόσμο, της οποίας η λειτουργία απαιτεί την παρουσία 4.000 αστυνομικών και τη λήψη έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων. Και επίσης γιατί στο πλαίσιο της Εκθεσης διαδηλώνουν κατά σειρά εμφανίσεως οι ένστολοι, οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι γενικώς, οι υπάλληλοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ειδικώς, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, οι αντιεξουσιαστές, τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού αλλά και οι οπαδοί του Αρη. Και ακόμη επειδή περίπτερο στην Εκθεση θα στήσει μεταξύ άλλων και η Αστυνομία - χωρίς να ξέρει κανείς ως τι ακριβώς προϊόν εκτίθεται για να πουληθεί.
Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, απαγόρευσε στους αναπληρωτές υπουργούς και στους υφυπουργούς να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, όχι από κάποιου είδους εμπάθεια αλλά επειδή δεν του φαίνεται λογική η παρουσία τους εκεί. Αλλά όλα τα υπόλοιπα του φαίνονται λογικά; Σε ποια λογική απαντά η μετατροπή μιας εμπορικής έκθεσης σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και από ποια χειρολαβή της λογικής κρατιέται η παρουσίαση στην έκθεση των αντιασφυξιογόνων μασκών που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες; Αν συνεχίσουμε να βλέπουμε σαν λογικό αυτόν τον γυμνό παραλογισμό, οι επόμενοι που θα διαδηλώσουν μετά τους οπαδούς του Αρη θα είναι πιθανότατα οι οπαδοί των νεφελίμ. Και, ποιος ξέρει; Μπορεί να στήσουν και κανένα περίπτερο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από