Συνέχεια στο θέμα του πολιτικού μέλλοντος και της «αξιοποίησης» του Κώστα Καραμανλή - ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - έδωσε την Τρίτη, μέσω της ίδιας συχνότητας, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο οποίος είπε πως «ο κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία επειδή μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά το πολιτικό του κεφάλαιο».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αιμίλιο Περδικάρη, ο Γιώργος Βλάχος δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα είχε αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικ. Κακλαμάνης μια ημέρα νωρίτερα ότι έχει λάβει την «εξουσιοδότηση» από τον Κώστα Καραμανλή να διαψεύδει κάθε ενδιαφέρον του τελευταίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

«Δεν μπορώ να σχολιάσω το θέμα της εξουσιοδότησης. Αυτό που ξέρω είναι ο πρόεδρος δεν εξουσιοδοτεί κανέναν να μιλάει για λογαριασμό του. Αυτό όμως που διευκρίνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, είναι ότι επειδή τον είχε προτείνει, ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται. Σε αυτό το σημείο. τον ρώτησε αν μπορεί να το πει δημόσια κι εκείνος απάντησε θετικά» είπε ο Γιώργος Βλάχος και συνέχισε:

«Επιβεβαιώνω λοιπόν ότι δεν ενδιαφέρεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλωστε είναι κάτι γνωστό, είναι κάτι που το έχω πει κι εγώ, όχι με την μορφή εξουσιοδότησης, αλλά με τα όσα ξέρω από την επικοινωνία μου με τον πρόεδρο».

Ακολούθως ο Γιώργος Βλάχος περιέγραψε έναν Κώστα Καραμανλή που αποτελεί «πολιτικό κεφάλαιο» για τη χώρα, με δικές του συγκεκριμένες απόψεις, ιδίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. 

Σε αυτές τις «διαφορετικές προτεραιότητες» του πρώην Πρωθυπουργού αποδίδει μεταξύ άλλων και την άρνησή του να μπει σε σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

«Η άρνηση αυτής της θέσης δεν έχει να κάνει με την μείωση του αξιώματος, αλλά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος έχει άλλες προτεραιότητες. Είναι κάπως παράλογο. Σκεφτείτε αύριο μια κυβέρνηση να θέλει να κλείσει διάφορα θέματα, εθνικά ή μη, στα οποία ο πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη κι ενώ δεν έχει αρμοδιότητες θα είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με την υπογραφή του σε αποφάσεις που πιθανόν να μην τον βρίσκουν σύμφωνο. Ο Κώστας Καραμανλής έχει ξεκαθαρίσει όντας και Πρωθυπουργός τις θέσεις του για κάποια θέματα, π.χ. της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ λοιπόν ότι στον Κώστα Καραμανλή δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να βρίσκεται σε μια θέση απλά να υπογράφει είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί, δηλαδή να εξουδετερωθεί πολιτικά. Γνωρίζοντας τον άνθρωπο σαράντα χρόνια, θεωρώ ότι αυτό ο Καραμανλής δεν θα το έκανε ποτέ, να καταπατήσει δηλαδή τις αξίες, τις σκέψεις και τον τρόπο που λειτουργεί, απλά για να κατακτήσει ένα αξίωμα» είπε ο Γιώργος Βλάχος και συνέχισε:

«Οπως βλέπετε, ο Κώστας Καραμανλής έχει κρατήσει για πέντε χρόνια την σιωπή του, δεν βγήκε να απαντήσει ακόμη και σε περιόδους που έβλεπε να αδικείται κατάφωρα. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τώρα, έχουν αποκατασταθεί στις πραγματικές τους διαστάσεις, αλλά δεν αγιοποιώ τίποτα, είμαι πολύ προσεκτικός. Αλλωστε, αν ρωτήσετε και τον ίδιο, θα σας πει για τις δικές του παραλείψεις και αδυναμίες στην διακυβέρνηση του».

Αφήνοντας δε ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε πιο ενεργό ρόλο, ο Γιώργος Βλάχος είπε: 

«Το τι θα συμβεί στο μέλλον και πώς, θα έρθουν τα πράγματα κανείς δεν το ξέρει. Αν θέλετε να σας πω ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για την χώρα, ναι, είναι, είτε αρέσει σε κάποιους ή όχι.Αυτό το κεφάλαιο μπορεί να αξιοποιηθεί κάποια στιγμή, μπορεί και όχι. Πάντως, ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι από τους πολιτικούς που τρέχει πίσω από τα αξιώματα, για να διακριθεί ή να ζητά τίτλους. Εξάλλου, τιμήθηκε από τον κόσμο και
μόνο ευχαριστίες έχει για τον κόσμο για την τιμή που του έκανε. Τώρα, αν τα πράγματα εξελιχθούν και χρειαστεί οτιδήποτε, προφανώς θα κριθούν αυτή την στιγμή από τον ίδιο και ξέρετε έχει και το πατριωτικό αισθητήριο και την εμπειρία να χρειαστεί να προσφέρει πάντα στην πατρίδα του».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από