Τέλος στην παράνομη δράση 44χρονου από το Καμερούν έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που τον συνέλαβαν στη Γλυφάδα, για πλαστογραφία και απάτη, τη λεγόμενη και «Νιγηριανή».

Προηγήθηκε καταγγελία δύο γυναικών (αδελφών) ότι ο 44χρονος τις είχε προσεγγίσει τον περασμένο Μάιο και, παριστάνοντας τον πλούσιο επιχειρηματία, προέβη στην ενοικίαση διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα.

Για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου, ο Καμερουνέζος χρησιμοποιούσε πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο επόμενο διάστημα ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και, προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του στο Καμερούν, κατάφερε να δανειστεί από αυτές περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Στα μέσα Αυγούστου ο συλληφθείς ενημέρωσε τις δύο γυναίκες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα έγχρωμων και λευκών χαρτιών όπου φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά.

Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και υποσχέθηκε τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Οι δύο αδελφές τον κατήγγειλαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε προκαθορισμένη συνάντηση συνελήφθη κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε επιδείξει στις παθούσες χαρτιά λευκού χρώματος, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 462 χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, 330 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μία συσκευή λέιζερ, μία λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ για τον αποχρωματισμό των χαρτιών, 4 κινητά τηλέφωνα και 2 πιστωτικές κάρτες.

Οπως προέκυψε, ο 44χρονος είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο άλλα δύο άτομα, προκαλώντας τους ζημία που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.