Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη αλλοδαπού, μέλους σπείρας διακίνησης παράνομων μεταναστών, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα, άνδρες του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, εντόπισαν στο 28ο χιλιόμετρο, στην περιοχή της Μάνδρας, τον εν λόγω υπήκοο Συρίας να οδηγεί φορτηγό μέσα στο οποίο μετέφερε 31 παράνομους μετανάστες.

Αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ο οδηγός του οχήματος έσπασε το διαχωριστικό εσωτερικό τζάμι της καμπίνας και μπήκε από εκεί στην καρότσα του φορτηγού, όπου αναμείχθηκε με τους 31 ομοεθνείς του, στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα ήταν η ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος, το οποίο τελικά προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και ακινητοποιήθηκε.

Οπως προέκυψε, ο συλληφθείς είναι μέλος σπείρας που διακινούσε μετανάστες που εισέρχονταν παράνομα στην Ελλάδα και στη συνέχεια προωθούνταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ιταλίας. Από κάθε αλλοδαπό το κύκλωμα λάμβανε ως αμοιβή ποσό ύψους 2.000-3.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.