Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα το Σάββατο, όταν το ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί.

Πρόκειται για έναν 53χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτίμαται γύρω στα 35.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάνει λόγο για σοβαρές παραλείψεις του χείριστη, ο οποίος δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, απογειώθηκε από πεδίο που δεν είναι αδειοδοτημένο για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, ενώ ουδέποτε επικοινώνησε με την ΥΠΑ.

Σύμφωνα με το site της Λακωνίας apela.gr, το ένα από τα δύο θύματα κατάγεται από την Καλαμάτα, ενώ τα στοιχεία του δεύτερου δεν έχουν εξακριβωθεί.

Η πτώση του ιδιωτικού ιταλικού αεροπλάνου Ι-Α651 οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης.

Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσης και πιθανότατα από λάθος χειρισμό, δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Οι σοροί των δύο ατόμων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης για τις έρευνες.

H ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης, ως όφειλε. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

» Στον τόπο του ατυχήματος, μετά από συνεννόηση με την ΥΠΑ, μετέβησαν ήδη, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, αρμόδιας για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος.

» Η διοίκηση της ΥΠΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, στους οικείους των θυμάτων».