Συνελήφθη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. υπάλληλος της εφορίας Κηφισιάς, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να μην βεβαιώσει φορολογική παράβαση.

Σε βάρος του 57χρονου υπαλλήλου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κακουργηματική δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία λογιστή, σύμφωνα με την οποία όταν μετέβη πρόσφατα στην ΔΟΥ Κηφισιάς για να διεκπεραιώσει υπόθεσης πελάτισσας του σχετικά με φορολογική παράβαση, ο 57χρονος υπάλληλος απαίτησε τα χρήματα, προκειμένου να μην βεβαιώσει τη συγκεκριμένη παράβαση.

Μάλιστα, ο 57χρονος υπάλληλος, προκειμένου να πείσει τον λογιστή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, τον παραπλάνησε ότι το ύψος του προστίμου που έπρεπε να πληρώσει η πελάτισσα του, ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, αντί 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο λογιστής μετέβη, χθες το πρωί, στο γραφείο του 57χρονου υπαλλήλου και του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Στη συνέχεια, ο υπάλληλος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.