Η Χαμάς προειδοποίησε τους Ισραηλινούς ηγέτες ότι θα πληρώσουν για τα εγκλήματα των «ορδών των εποίκων», μετά την απαγωγή και τον φόνο ενός νεαρού Παλαιστινίου στην προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Ο λαός μας δεν θα παραμείνει αδρανής απέναντι σε αυτό το έγκλημα, ούτε απέναντι σε οποιοδήποτε άλλο έγκλημα δολοφονίας ή κατεδάφισης που διαπράττουν οι ορδές των εποίκων και εσείς θα πληρώσετε το τίμημα όλων αυτών των εγκλημάτων», αναφέρει η Χαμάς σε ανακοίνωσή της, στην οποία απευθύνεται στους Ισραηλινούς ηγέτες, οι οποίοι φέρουν, σύμφωνα με την ίδια, άμεσα την ευθύνη.

Ο Μοχάμαντ Αμπού Χντέιρ, 16 ετών, απήχθη από την συνοικία Σουάφατ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και η σορός του βρέθηκε αρκετές ώρες αργότερα στην Δυτική Ιερουσαλήμ.

Η ενέργεια αυτή μπορεί να έγινε σε αντίποινα για τον φόνο τριών Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί στις 12 Ιουνίου στην Δυτική Όχθη και βρέθηκαν νεκροί την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

Το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την απαγωγή και τον θάνατό τους στην Χαμάς. Αυτή από την πλευρά της κατηγόρησε την Τετάρτη τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι έδωσε εντολές στους εποίκους να απαγάγουν και να σκοτώσουν τον νεαρό Παλαιστίνιο.