Ο Λουίς Σουάρες τιμωρήθηκε πρόσφατα για τρίτη φορά στην καριέρα του για δάγκωμα σε αντίπαλο. Απ’ότι φαίνεται, όμως, ο ουρουγουανός άσος έχει δαγκώσει κι άλλες φορές αντιπάλους του κατά τη διάρκεια της καριέρας του όταν αγωνίζονταν στην Ουρουγουάη.

Τότε όμως η ομοσπονδία το είχε συγκαλύψει καθώς δεν ήθελε να μαθευτεί στον υπόλοιπο κόσμο ότι το μεγάλο αστέρι της έχει τέτοια κρούσματα.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Daily Star» η ΦΙΦΑ πριν αποφασίσει την τιμωρία του Σουάρες, για το δάγκωμα στον Κιελίνι, ερεύνησε άλλες πέντε παρόμοιες περιπτώσεις που δεν είδαν, τότε, το φως της δημοσιότητας.

«Η ΦΙΦΑ δεν έλαβε υπόψη μόνο τα τρία αυτά περιστατικά. Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία γνωρίζουν ότι υπάρχουν καταγγελίες για άλλα πέντε περιστατικά από τις πρώτες ημέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάνει αυτές τις καταγγελίες.

»Υπάρχουν καταγγελίες για πέντε επιθέσεις, και γνώστες των περιστατικών είπαν στην ΦΙΦΑ πως οι επιθέσεις αυτές καλύφθηκαν από ανθρώπους της ομοσπονδίας της Ουρουγουάης επειδή δεν ήθελαν να βγει προς τα έξω ότι το μεγάλο αστέρι της χώρας είχε εμπλακεί σε τέτοια συμβάντα», ήταν τα λόγια μιας ανώνυμης πηγής την οποία επικαλείται η εφημερίδα.