Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και συνολικό κλείσιμο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου τουλάχιστον ως τη Δευτέρα αποφάσισε εκ νέου η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ κρίνουν ότι δεν διασφαλίζονται οι διαθέσιμοι συνάδελφοί τους από τη συμφωνία που έχει γίνει με την κυβέρνηση για τη διαϊδρυματική κινητικότητα. «Δεν υποχωρούμε από την απόφαση που έχουμε πάρει έως ότου η κυβέρνηση διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου και καμία διαγραφή φοιτητή» αναφέρουν σε απόφασή τους.

Παράλληλα και η γενική συνέλευση του συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής συζήτησε διεξοδικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων της και αποφάσισε ομόφωνα τετράωρη στάση εργασίας των διδασκόντων την Πέμπτη και Παρασκευή 26-27.6.2014 από τις 10:00 ως τις 14:00.

«Η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αθήνας εν γένει στηρίζεται ισότιμα για την επιτέλεση του έργου τους στο διδακτικό, στο ερευνητικό αλλά και διοικητικό δυναμικό του. Ο πρόσφατος μνημονιακός Νόμος για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων κατά τρόπο πρωτοφανή και άδικο απογύμνωσε κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το μεγαλύτερο και ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της Χώρας, από τον πυλώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Το ελάχιστο διοικητικό προσωπικό που παραμένει αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του Πανεπιστημίου και ουσιαστικά το οδηγεί στο κλείσιμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Η γενική συνέλευση του συλλόγου μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων πλήττει βαρύτατα τα μέλη ΔΕΠ στην άσκηση των ακαδημαϊκών καθηκόντων και με αγωνία ζητάει από τη κυβέρνηση και τον αρμόδιους υπουργούς να αλλάξουν την απόφαση τους καθώς διαφορετικά η Ιατρική Σχολή Αθηνών δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Λοβέρδος: Δεν θα έχει πρόβλημα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στη Ρόδο βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της Συνόδου των πρυτάνεων που διεξάγεται στο νησί.

Απαντώντας στην ερώτηση για την αναταραχή στα πανεπιστήμια λόγω των απολύσεων, δήλωσε τα εξής: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν το αφορά. Θα δείτε ότι η υπόθεση θα πάει πολύ καλά –και με τις 600 θέσεις που προκηρύχθηκαν αλλά και με την αξιολόγηση των διοικητικών αναγκών των πανεπιστημίων, η οποία θα γίνει σε λίγες μέρες. Γιατί δεν πήραμε αυτή την απόφαση για να αναβάλουμε το θέμα αλλά αμέσως κάναμε την προκήρυξη και σε μία εβδομάδα θα έχουμε απόφαση».

«Η προθεσμία για την αξιολόγηση είναι 20 μέρες. Άρα γύρω στις 5 με 10 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, εν τω μεταξύ δεν απολύεται κανείς και θεωρώ ότι η τελική έκβαση θα είναι μία χαρά. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ξέρω πού ακριβώς πηγαίνουμε. Κατανοώ την αγωνία, αυτό το έδειξα έμπρακτα από την πρώτη μέρα. Δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις με το μάτι ούτε μπορώ να κάνω την αξιολόγηση εγώ με τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Θα ήταν μία διαβλητή αξιολόγηση» είπε ο κ. Λοβέρδος.