Η Κίνα θα συμμετάσχει στην έκδοση νέων ομολόγων της Ελλάδας, διαβεβαίωσε χθες ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, που έδωσε συγχαρητήρια στη χώρα μας για την επιστροφή της στις διεθνείς αγορές τον περασμένο Μάιο.

«Εξέφρασα στον κ. Σαμαρά την πρόθεσή μου, όταν η Ελλάδα εκδώσει νέα ομόλογα, η Κίνα να συνεχίσει να είναι ένας μακροπρόθεσμος και υπεύθυνος επενδυτής» είπε ο κινέζος πρωθυπουργός κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. «Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την ελληνική αγορά ομολόγων, αλλά αυξάνουμε τις αγορές» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε ικανοποίηση για τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας και τη βεβαιότητα «ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να ξεπεράσει την κρίση δημόσιου χρέους. Οταν η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση, η Κίνα είχε εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να την ξεπεράσει. Επίσης, η Κίνα είναι πρόθυμη να προσφέρει, οι σχέσεις μπορούν να είναι αμοιβαία επωφελείς» είπε.

Θετικό το ΔΝΤ. «Καλωσορίζουμε την προηγούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και το σχέδιο για τη νέα έκδοση» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις σχετικά με την επικείμενη νέα έκδοση ομολόγου επταετούς διάρκειας από το ελληνικό Δημόσιο. Οπως είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι ένας από τους αντικειμενικούς στόχους του προγράμματος και είναι απολύτως θεμιτός.