Δυσάρεστα είναι τα νέα για την κατάσταση του αριστερού γόνατου του ‘Εϊσι Λο, μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού.

Στην εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις ΗΠΑ, μετά από δική του επιλογή, του αφαιρέθηκε μεν το οστεόφυτο από τον επιγονατιδικό τένοντα, αλλά δεν έγινε επέμβαση στον προβληματικό χόνδρο, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να έχει σοβαρό πρόβλημα, της ίδιας έκτασης με αυτό που είχε πριν φύγει για τις ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου.

Μετά το πέρας πέντε μηνών, ο Έϊσι Λο δεν είναι ακόμη σε θέση να τρέξει και εύλογα η εισήγηση του ιατρικού τιμ προς τη διοίκηση και τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα είναι αρνητική. Ούτως ή άλλως ο Λο θα πρέπει να ακολουθήσει εντατική θεραπεία και να γίνει επανεκτίμηση, με τους Πειραιώτες να μην φαίνονται διατεθειμένοι να περιμένουν τον Αμερικανό.

Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα πάρει το ρίσκο να τον διατηρήσει στο ρόστερ, συν ότι έχει οψιόν αποδέσμευσής του με την καταβολή μικρού ποσού. Η μοναδική περίπτωση να παραμείνει ο Αμερικανός γκαρντ στην ομάδα του Πειραιά θα ήταν να μειώσει δραματικά τις οικονομικές απολαβές του και να παραμείνει ως μία λύση από τον πάγκο.

Με δεδομένο πάντως πως ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλεϊνι της Μπάγερν Μονάχου στην ίδια θέση, δεν συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες η παραμονή του Λο στον Πειραιά.