Σε 17 συλλήψεις προχώρησαν την Τετάρτη το πρωί οι καραμπινιέροι, στο Παλέρμο της Σικελίας. Πρόκειται για άτομα που θεωρούνται ύποπτα ως μέλη της μαφίας, με επικεφαλής τον Γκουίντο Σπίνα, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή Τζεν και οδηγήθηκε, επίσης, στην φυλακή.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σπίνα, μετά από πολλαπλές καταδίκες για διακίνηση ναρκωτικών και μαφιόζικη δράση, είχε καταφέρει να βρίσκεται διαρκώς σε κατ΄οίκον περιορισμό, λόγω δήθεν προβλημάτων υγείας.

Όπως διαρρέει, όμως, από τα γραφεία των εισαγγελέων, στην πραγματικότητα έχαιρε απόλυτης υγείας, και από την κατοικία του επέβλεπε και καθόριζε όλες τις λεπτομέρειες της διακίνησης κοκαΐνης.

Παράλληλα, μεγάλο μέρος των συλληφθέντων φέρεται ότι είχε στήσει μόνιμο σύστημα χρηματικών εκβιασμών σε βάρος εμπόρων και κατοίκων της συνοικίας Τζεν, η οποία χτίσθηκε οικοδομήθηκε από εταιρίες της Κόζα Νόστρα, χωρίς κανέναν σεβασμό στους προβλεπόμενους κανόνες δόμησης.

Οι ύποπτοι, τέλος, πλήρωναν τοπικούς τραγουδιστές του Παλέρμο για να επισκέπτονται την συγκεκριμένη περιφερειακή συνοικία και να δίνουν υπαίθριες, σύντομες συναυλίες, με «κομμάτια» τα οποία παρουσιάζουν την ζωή των φυλακισμένων και την σταδιοδρομία νονών του οργανωμένου εγκλήματος της Κάτω Ιταλίας.