Στην εισαγγελία Πειραιά, συνοδεία κλιμακίου των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος, οδηγήθηκαν το πρωί οι πέντε τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του ενός τόνου ηρωίνης (1.133,420 κιλά) που εντοπίστηκε σε δύο σημεία στην Αττική, σε αποθήκη στο Κορωπί και γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.

Τρεις από τους συλληφθέντες, φέρεται να έχουν βελγικό διαβατήριο, ενώ το πρωί κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την εισαγγελία, προκειμένου να βρεθούν μεταφραστές και να οριστούν συνήγοροι υπεράσπισης.

Η διαδικασία των απολογιών τους σε ανακριτή και εισαγγελέα ξεκίνησε μετά τις 11 το πρωί, καθώς οι περισσότεροι από τους συνηγόρους δεν είχαν καταφέρει να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, προβάλλοντας διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι τυχαία ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς είχε έρθει στην Ελλάδα την προηγούμενη μέρα προκειμένου να επισκεφθεί σε ξενοδοχείο έναν φίλο του με κινητικά προβλήματα.

Πάντως από το προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή τους στο εξωτερικό, σε σάκους για μαρμαρόσκονη.

Συγκεκριμένα, στις 04/06 ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να ενοικιάζει αποθήκη στο Κορωπί, έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ. Επίσης, στις 10/06 κάποιος άλλος να προχωρά στην αγορά σάκων μαρμαρόσκονης έναντι του ποσού των 3.120 ευρώ, αλλά και στις 10/06 να γίνεται αγορά περανοφόρου οχήματος έναντι του ποσού των 2.250 ευρώ.

Οι λιμενικοί συγκέντρωσαν επίσης παραστατικά από την πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχείο την τελευταία εβδομάδα του Τούρκου ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Πειραιά, η ηρωίνη, έπειτα από πληροφορίες αλλοδαπών Αρχών δίωξης ναρκωτικών, μεταφέρονταν από ασιατικές χώρες και μέσω Ελλάδας συσκευασμένη σε τσουβάλια για μαρμαρόσκονη μεταφέρονταν με νταλίκα στο Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, σε μάντρα στο Σχιστό εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα που θα μετέφερε ποσότητας ηρωίνης.

Χθες κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, ενώ ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκαν η πρώην πεθερά του 40χρονου εφοπλιστή και η οικιακή βοηθός.

Την Παρασκευή επίσης, αναμένεται να απολογηθεί στα δικαστήρια Πειραιά και ένας 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια του Λιμενικού και κρατείται.

Ο 29χρονος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό στην εισαγγελία, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης στη Φιλοθέη προκειμένου να εισέλθει τζιπ για να παραλάβει την ηρωίνη και ήταν αυτός που δέχτηκε μηνύματα στο κινητό του από τον ανήλικο γιο του εφοπλιστή ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος. Ο 29χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές Αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης 70 κιλών ηρωίνης.